Ny pris kr 200,-

For kjøp av bok kan du sende e-post til krosasen@gmail.com med navn og adresse, og oppgi om du vil hente boken hos Kristen Rosåsen eller få tilsendt i posten mot frakt. Betaling skjer inn til kontonr: 2880.22.48123, merkes med navn.

 

Det er også mulig å kjøpe boken hos Herefoss Handel AS, hos Hjerterom i Froland, og kjøpe med vipps på Kolåsbu, dagsturhytta i Birkenes.


Thor Gotaas har skrevet en bok om skiløperen Reidar Andreassen, en mann som foruten å være blant de aller beste på ski også leverte svært gode tider i friidrett.


Han løp for eksempel 1500 meter på tiden 3.50.1 og 3000 meter på 8.12.2, på grusbane. Dette gir ham 2. plassen etter Anders Aukland på skiløpernes adelskalender hva gjelder tider på baneløp. Bror Ivar var enda bedre og skal ha notert seg for 3.47.7 og 8.11.6. Dette er særdeles bra av langrennsløpere.

 

Reidar Andreassen ble født i 1932 på Herefoss i Aust-Agder og vokste opp der. Han gikk langrenn og løp friidrett. I 1958 vant han femmila i NM og deltok i VM i Lahti samme år. To vinter-OL ble han også tatt ut til. Reidar Andreassen ble norsk mester i friidrett og fikk Egebergs ærespris i 1961. Hele tida jobbet han på jernbanen.

 

Dette er historien om en idrettens amatør som løp tre–fire mil hjem etter arbeidstid og tilhørte norgeseliten i langrenn i 15 år, som bosatt på Sørlandet.