Løypelaget er ett samarbeid mellom idrettsklubbene Herefoss IL og Grane/ABK. Løypelaget har ansvaret for og drift og vevlikehold av løypenettet.


Dette området er et vintereldorado med flotte preparerte skiløyper både for skøyting og klassisk, mulig det beste på sørlandet. Skiløypene går i fint og variert terreng med en høyde på ca 300 m over havet. Området ligger i Birkenes/Froland. Det er Øynaheia løypelag som har ansvar for drift av løypenettet. De får tilskudd til driften fra kommunene som ligger rundt; Arendal , Grimstad, Froland, Lillesand og Birkenes samt av Midt Agder Friluftsråd.


Toplandsheia og Øynaheia er utgangspunkt for løypenettet og det er store parkeringsplasser begge steder med plass til flere hundre biler. Det er toalett på begge steder. På Øynaheia ligger Øynastua som er skikafe og som regel åpen i helgene. Løypene går i området mellom Toplandsheia og Øynaheia.Gå inn på førforhold i fanen over for å sjekke når løypene sist var oppkjørt. For å sjekke ut løypene som er på heia gå inn på løyper i fanen over.


Hvordan kjøre til løypene:


Til Øynaheia kjøres FV 42 til Mjåvatn, derfra ca 6 km til Øynaheia.

Til Toplandsheia kjøres RV 41 ca 17 km fra Birkeland til Toplandsveien, derfra ca 2.5km til Toplandsheia.


Vi har fått forespørsler om kontonummer for de som gjerne vil støtte arbeidet med løypene. Vi tar gjerne imot støtte, løypelagets kontonummer er: 2800.15.78032


Vipps nummer: 90616