Treningssamling Team Vold Gunvaldsen

Postet av Herefoss Idrettslag den 6. Mai 2024

Lørdag 04.05.24 - Søndag 05.05.24 avholdt Team Vold Gunvaldsen treningssamling på Herefoss for Trialgruppa.


Denne helgen har Team Vold Gunnvaldsen hatt treningssamling hos Herefoss IL, Trialgruppa, ved Trialbanen ved Herefoss skole. Det har vært en spennende og interessant helg for utøvere og foreldre. Hva er Trial: Trial er en motorsykkelidrett som går ut på å kjøre i vanskelige terreng uten å sette føttene i bakken. Kjøringen foregår stående på motorsykkelen i sakte fart. Man kjører i løyper som blir laget i terrenget, og de kalles "seksjoner". I seksjonene kan det være stein, trestammer, røtter eller annet som gjør det vanskelig å komme fram. For å bli god i trial må man ha god balanse, utholdenhet, koordinasjon, konsentrasjon og vilje. Det er også viktig å kunne klare å holde hodet kaldt under stort press. Man kan begynne å kjøre trial det året man fyller 5. Alle må ha med seg en voksen når de kjører inntil de fyller 16 år.

Hvem er Team Vold Gunvaldsen? Team Vold Gunvaldsen ble stiftet i 2014 og har jobbet med å utvikle talenter innenfor motorsporten trial, og de er i dag blant de beste i verden. Siden oppstarten har de jobbet tett sammen med Landslaget, forhandleren Tandberg MC, Grimstad Trial Klubb MAU og de tre brødrene Vold Gunvaldsen: Jacob-Olaus, Nils-Johan og Jarand-Matias. Deres treningsfilosofi er: "Det finnes ingen snarvei til målet, kvalitet før kvantitet er veien til suksess". Vi jobber for at utøverne skal bli sin "BESTE TRENER" og et medmenneske som er reflektert og tar ansvar for egen utvikling. Og vi i Herefoss IL kan virkelig skrive under på at denne filosofien blir fulgt. Det har vært en utrolig flott reise for alle deltakerne i helgen.

Lørdagen begynte med presentasjon av familien Vold Gunvaldsen. Far Ole Jacob Gunvaldsen (trener), mor Oddbjørg (alt mulig dame), og de 3 sønnene Jacob-Olaus, Nils-Johan og Jarand-Matias med hver sin Trial. 

Deltakerne ble først delt inn i 3 forskjellige grupper. De minste barna i en gruppe, større barn i den andre, og den siste gruppa med de voksne deltakerne. Før kjøringen var det oppvarming. Alle stod i en stor ring og gjorde forskjellige øvelser.

Ole Jacob Gunvaldsen, far til Trial-trioen, var med de minste kjørerne. Her ble det lagt vekt på å lære grunnleggende teknikker som er viktig i sporten. Det ble øvelser rundt kjegler i sakte fart, med fokus på sving og bruk av kroppen. Etter hvert ble det også kjøring i terreng opp til lavvoen.

Barna lærte også viktigheten av å alltid gå løypa de skal kjøre først, med hender ute, og å holde seg til den planen de lager.De større utøverne øvde på planlegging, bruk av clutch, se langt frem blant annet. De fikk brynt seg på teknisk utfordrende kjøring og større hindre som var litt skummelt, men de turte prøve og kom seg litt utafor komfort sonen, med resultat av mestring av forskjellig grad.

Etter hvert ble det rigget til nydelig lunsj av Oddbjørg, bestående av pølser, hamburgere, frukt og drikke, før de fortsatte kjøringen helt fram til kl 16. 


Søndagen begynte igjen med oppvarming. Så ble det kjøring rundt i løypa for alle gruppene. Etter lunsj ble det kjørt treningsløp med seksjoner.Da fikk også publikum komme å se.


Det ble laget 3 seksjoner i terrenget som alle gruppene kjørte i. Alle deltakerne fikk utdelt hvert sitt gule kort, slik man får i Trial-konkurranser. Her gjelder det å kjøre hver seksjon feilfritt og innen en satt tid. Hvis et bein kommer ned i bakken, blir det prikk på kortet. Så gjelder det å ikke få noen prikker. De fleste av utøverne denne dagen har ikke vært med på konkurranser enda, så dette var nytt og spennende for mange. 


Været var helt supert hele helgen, og det var mange som kom for å se hvor flinke medlemmene var blitt. Det ble kjøring inkludert pauser i hele 6 timer begge dagene, noe som krever både styrke og utholdenhet av utøverne. Det ble flere kantinger med sykkelen, men ingen alvorlige skader heldigvis. Det har vært en imponerende innsats av utøverne, støtteapparatet og Team Vold Gunvaldsen. Dagen ble avsluttet med premieutdeling, medaljer og en skikkelig god purke!